Leren en werken

Bij Middin bieden we je de mogelijkheid de voordelen van werken en leren te combineren. Wil jij een opleiding volgen in de zorg en alvast aan het werk en een salaris verdienen? Dan is een leerwerkplek bij Middin iets voor jou!

Hoe werkt dit in de praktijk?

Bij Middin leiden we graag mensen op. Middin is een door SBB erkend leerbedrijf. Je kunt bij ons rekenen op vakkundige begeleiding. Niet alleen van je werkbegeleider, maar ook van je collega’s en de adviseur beroepsopleidingen. Zij maken je wegwijs in de werkzaamheden en doen er alles aan om je te helpen zodat jij de opleiding met succes gaat afronden. Als je kiest voor een leerwerkplek dan werk je zo'n 3 á 4 dagen per week bij een van onze locaties in Zuid-Holland (omgeving Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer/Westland). Je gaat 1 dag per week naar school. 

Welke opleiding kan je volgen?

Bij Middin bieden wij leer-werkplekken aan voor 4 mbo opleidingen: VIG/MZ, VP, BGZ en PBGZ. Voor de leer-werkplekken van de opleiding Verpleegkunde is een VIG diploma een eis. 
Leer-werkplekken op HBO niveau hebben wij op dit moment niet beschikbaar.

Wij werken samen met het Albeda en het ROC Mondriaan. In onderstaande tabel vind je de opleidingen, de werkzaamheden die hierbij (kunnen) horen en de doelgroepen waarmee je kan komen te werken. 

Verzorgende IG - Maatschappelijke zorg niveau 3 (VIG-MZ) &
Verpleegkundige niveau 4 (VP)

(Persoonlijk) begeleider
Maatschappelijke zorg niveau 3 & 4 (PBGZ & BGZ)

Cliënten helpen bij het dagprogramma, wassen, persoonlijke verzoring, in de gaten houden van voeding, vochtinname, aandacht voor woonomgeving en sociale contacten, inventariseren zorgvraag.

Verpleegtechnische vaardigheden zoals wondverzorging, prikken, zwachteltechnieken, medicatie, katheteriseren, sondevoeding etc.

Cliënten helpen bij dagritme en dagprogramma, persoonlijke verzorging (douchen, aankleden), aandacht voor woonomgeving en sociale contacten, complexe gedragsproblemathiek, coördineren ondersteuningvraag.

Verpleegtechnische vaardigheden zoals medicatie geven en toedienen. 

Leerwerkplekken zijn vooral bij de doelgroepen:​​​​​​ cliënten met een lichamelijke beperking, ouder wordende cliënten, cliënten met een (ernstige) meervoudige beperking en cliënten met niet-aangeboren hersenletsel.

Leerwerkplekken zijn vooral bij de doelgroepen: cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, cliënten met niet-aangeboren hersenletsel, cliënten met een licht verstandelijke en/of meervoudige beperking.


Toelatingseisen
De scholen vragen een toelatingsbewijs om te kunnen starten met de opleiding. Als je solliciteert wordt er van je verwacht dat je één van onderstaande bewijsstukken kunt laten zien:

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig: diploma MAVO.
 • Diploma mbo niveau 2 opleiding (voor toelating mbo niveau 3).
 • Overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4.
 • Ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling. 

Wanneer is dit écht iets voor jou?

Kort gezegd: als je werken in de gehandicaptenzorg helemaal ziet zitten en toe bent aan een nieuwe stap. Dat kan zijn, omdat je nu in een heel andere sector of functie werkt en al een tijdje een overstap naar zorg & welzijn overweegt. Of misschien heb je in het verleden al in de zorg gewerkt, maar ben je nog niet in het bezit van een zorggericht diploma.

Heb jij al nagedacht over wat erbij komt kijken? Het combineren van jouw sociale leven, werk en studie is best pittig. Hoe ga jij dat doen? Ben jij voorbereid op onregelmatige werktijden? Hoe lang is het voor jou geleden dat je thuis huiswerk hebt gemaakt? Zie jij het helemaal zitten? Dan is een leer-werktraject bij Middin wat voor jou! 

Vind je het bovendien belangrijk dat je een leer-werktraject volgt bij een zorgorganisatie die:

 • je tijdens je opleiding kennis laat maken met verschillende doelgroepen en je zo helpt te bepalen welke doelgroep uiteindelijk het beste bij jou past?
 • de kosten die te maken hebben met de opleiding vergoedt?
 • het fijn vindt dat je ook jouw levenservaring, ideeën en kennis meebrengt en toepast in je werk?
 • zorgt dat je met vragen of voor hulp altijd terechtkunt bij een werkbegeleider of bij collega’s?
 • ook met je meedenkt over je toekomst en je verdere carrière in de zorg, nadat jij je opleiding hebt afgerond?

Salaris

Je krijgt bij ons direct een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van je opleiding. Volgens de CAO gehandicaptenzorg (GHZ) komt dit neer op:

 • 1e praktijkleerjaar €1.430,-*
 • 2e praktijkleerjaar €1.688,-*
 • 3e praktijkleerjaar €2.035,-
  *zo nodig aangevuld tot het minimumloon

Ben jij een zij-instromer?
Om voor het zij-instroombeleid in aanmerking te komen moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Daarnaast ben je in het bezit van een diploma in een andere sector dan de zorg op minimaal hetzelfde niveau waarop je de opleiding wilt gaan volgen. De uiteindelijke inschaling is afhankelijk van jouw werkervaring (geen stage's en vrijwilligerswerk), behaalde diploma en het niveau van de opleiding die je gaat volgen. Je wordt als zij-instromer ingeschaald in de reguliere schalen. 

Je wilt een MBO3 opleiding bij Middin volgen:

 • Inschaling in FWG 25 (€ 2025,- – € 2574- afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 3 jaar werkervaring in een andere sector + diploma op minimaal MBO3 niveau. 
 • Inschaling in FWG 30 ( € 2025,- – € 2716,- afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de zorgsector + diploma op minimaal MBO3 niveau 
 • Na diplomering vindt inschaling plaats in FWG 35.

Je wilt een MBO4 opleiding bij Middin volgen:

 • Inschaling in FWG 30 (€ 2151,- – € 2716,- afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 3 jaar werkervaring in een andere sector + diploma op minimaal MBO4 niveau.
 • Inschaling in FWG 35 ( € 2151,- – € 2853,- afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de zorgsector + diploma op minimaal MBO4 niveau.
 • Na diplomering vindt inschaling plaats in FWG 40.

Aanmelden

De werving voor de leer-werkplekken met als start februari 2022 is gesloten. Heb je interesse in een leer-werktraject bij Middin? Kijk dan eind januari op onze website. Dan starten wij weer met een nieuwe werving voor de leer-werkplekken met als start september 2022. 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met recruiters Puck van Lieshout (06 - 340 899 25) en Synthia Looij (06 - 183 465 22). Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Mailen kan naar recruitment@middin.nl.

Onze locaties
Contact met Recruiters van Middin?

Burgemeester Elsenlaan 170 | 2288 BH Rijswijk 
e recruitment@middin.nl
t 070 372 35 48