Leren en werken

Wil jij werken in de gehandicaptenzorg en ben je nog niet in het bezit van een zorggericht diploma? Dan is een leer-werkplek bij Middin iets voor jou! Bij ons kan je leren en werken in de praktijk en verdien je meteen een passend salaris.

Welke opleiding kan je volgen?

 • Verzorgende IG – Maatschappelijke zorg (VIG-MZ, mbo-3)
 • Begeleider maatschappelijke zorg (BMZ, mbo-3)
 • Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg (PBMZ, mbo-4)
 • Verpleegkunde (VP, alleen mogelijk vanaf het tweede jaar of met een VIG-diploma, mbo-4)

Leer-werkplekken op hbo niveau bieden wij op dit moment niet aan.
Wij werken samen met het Albeda en het ROC Mondriaan

Wat ga je doen?

Je gaat leren en werken bij een van onze locaties in Zuid-Holland (Den Haag, Leidschendam/Voorburg, Rotterdam, Westland of Zoetermeer). Jaarlijks wissel je van locatie. Hierdoor krijg je de kans om met de verschillende doelgroepen van Middin te werken en te ontdekken wat echt bij jou past. Als leerling-begeleider werk je onregelmatig en voer je zowel begeleidende als verzorgende werkzaamheden uit.

Opleiding VIG-MZ (alleen te volgen bij Albeda in Rotterdam)

In deze opleiding combineer je twee opleidingen. Je volgt de opleiding Verzorgende-IG en de opleiding Maatschappelijke zorg. In deze opleiding leer je hoe je mensen kan ondersteunen in diverse activiteiten en leer je ook verpleegtechnische handelingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld prikken, katheteriseren en het geven van sondevoeding. De leer-werkplekken voor deze opleiding zijn vooral bij de doelgroepen: cliënten met een lichamelijke beperking, ouder wordende cliënten, cliënten met een (ernstige) meervoudige beperking en cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Wanneer je je diploma voor de opleiding VIG-MZ behaald hebt kan je gaan werken als woonbegeleider of verzorgende IG. In deze rol begeleid je de cliënten in de dagelijkse activiteiten en persoonlijke verzorging.

Opleiding BMZ/PBMZ

De opleiding Begeleider maatschappelijke zorg (BMZ) is een opleiding op mbo niveau 3 en de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg (PBMZ) is een opleiding op mbo niveau 4. In beide opleidingen leer je hoe je iemand kan begeleiden in het dagelijkse leven en bij persoonlijke verzorging (adl). In de opleiding tot persoonlijk begeleider leer je daarnaast hoe je een ondersteuningsplan kan opstellen voor en met de cliënt. De leer-werkplekken voor deze opleiding zijn vooral bij de doelgroepen: cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, cliënten met niet-aangeboren hersenletsel, cliënten met een licht verstandelijke en/of meervoudige beperking. Wanneer je je diploma voor de opleiding BMZ behaald hebt kan je gaan werken als woonbegeleider. In deze rol begeleid je de cliënten in de dagelijkse activiteiten en bij persoonlijke verzorging. Wanneer je de opleiding PBMZ hebt afgerond kan je gaan werken als persoonlijk begeleider. Ook een persoonlijk begeleider begeleid cliënten in de dagelijkse activiteiten en persoonlijke verzorging. Daarnaast stelt een persoonlijk begeleider de ondersteunings-/zorgplannen voor de cliënten op, voert coördinerende taken uit en begeleid woonbegeleiders en stagiaires.

Opleiding Verpleegkunde

De opleiding Verpleegkunde (VP) is bij Middin te volgen na het behalen van een VIG diploma. Heb je het eerste jaar van de Verpleegkunde opleiding (bbl of bol) succesvol afgerond? Ook dan is een overstap naar Middin mogelijk.

Wanneer is dit écht iets voor jou?

Je hebt interesse in het werken in de gehandicaptenzorg en bezit nog niet het juiste diploma. De combinatie van werken en leren kan best pittig zijn. Je krijgt huiswerk mee en draait onregelmatige diensten. Kan jij dat combineren met jouw persoonlijke leven? Dan is dit BBL-traject wat voor jou!

Wat bieden wij jou?

Je krijgt bij ons direct een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van je opleiding. Daarnaast ontvang je:

 • Een vergoeding van 100% voor verplichte boeken, readers en licenties, net zoals het jaarlijkse schoolgeld;
 • Een volledige vergoeding van de reiskosten van en naar school als je met het ov reist. Reis je met de auto en is je reisafstand naar school groter dan je woon-werkverkeer? Dan krijg je een kilometervergoeding voor de extra kilometers die je rijdt;
 • Goede begeleiding, je kunt met vragen of voor hulp altijd terecht bij een werkbegeleider of bij collega’s.

Jouw salaris:

 Je ontvangt een salaris volgens leerlingschaal van de CAO gehandicaptenzorg (GHZ), dit komt neer op:

 • 1e praktijkleerjaar € 1.515,-*
 • 2e praktijkleerjaar € 1.773,-*
 • 3e praktijkleerjaar € 2.120,-
  *zo nodig aangevuld tot het minimumloon

Ben jij een zij-instromer?
Dan ben je 21+ en in het bezit van een diploma (buiten de zorg) op minimaal hetzelfde niveau waarop je de opleiding wilt gaan volgen. De uiteindelijke inschaling is afhankelijk van jouw werkervaring (geen stage's en vrijwilligerswerk), behaalde diploma en het niveau van de opleiding die je gaat volgen. 

Je wilt een MBO-3 opleiding bij Middin volgen:

 • Inschaling in FWG 25 (€ 2.110,- – € 2.659,-) afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 3 jaar werkervaring in een andere sector + diploma op minimaal MBO-3 niveau. 
 • Inschaling in FWG 30 (€ 2.236,- – € 2.801,-) afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de zorgsector + diploma op minimaal MBO-3 niveau.

Na diplomering vindt inschaling plaats in FWG 35.

Je wilt een MBO-4 opleiding bij Middin volgen:

 • Inschaling in FWG 30 (€ 2.236,- – € 2.801,-) afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 3 jaar werkervaring in een andere sector + diploma op minimaal MBO-4 niveau.
 • Inschaling in FWG 35 (€ 2.381,- – € 3.009,-) afhankelijk van je werkervaringsjaren) bij minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de zorgsector + diploma op minimaal MBO-4 niveau.

Na diplomering vindt inschaling plaats in FWG 40.

Aanmelden

Momenteel staat alleen de vacature voor de opleiding VIG-MZ open. De "Leerling VIG-MZ" vacature vind je via deze link. Gezien inschrijven op school met als start augustus niet meer mogelijk is zal je bij Middin starten als aspirant en in februari 2023 beginnen met de opleiding. 

Interesse in één van onze andere opleidingen? Hou dan onze website in de gaten. De volgende werving voor de leer-werkplekken met als start februari 2023 zal in september beginnen.

Heb je nog vragen over het leer-werktraject? Dan kan je contact opnemen met recruiters Synthia Looij (afwezig op vrijdag) via 06 - 183 465 22 of Puck van Lieshout (afwezig op woensdag) via 06 - 340 899 25. Mailen mag ook, dit kan naar recruitment@middin.nl 

Onze locaties
Contact met Recruiters van Middin?

Burgemeester Elsenlaan 170 | 2288 BH Rijswijk 
e recruitment@middin.nl
t 070 372 35 48