Eka vertelt | Middin - Middin

Rol die bij je past

Eka kwam via een schoonmaakbedrijf bij Middin terecht en volgt inmiddels een opleiding tot begeleider. Lees hieronder haar verhaal.

Eka vertelt

Eka is zo’n 16 jaar geleden vanuit Indonesië in Nederland komen wonen. Uiteraard was in het begin de Nederlandse taal niet eenvoudig voor haar, maar dit werd steeds makkelijker. Via een schoonmaakbedrijf is Eka gaan werken op een Middin-locatie: Haagsebos. Hier heeft zij jarenlang schoongemaakt voor meerdere bewoners en werd zij een bekend gezicht. Ze bouwde een band op met de bewoners en ook met de begeleiders. Wat altijd al opviel aan haar was motivatie, opgewekte vrolijke stemming en de respectvolle behandeling naar bewoners en begeleiders. Ze deed veel meer dan alleen de schoonmaaktaken.


In 2022 polste de zorgmanager van locatie Haagsebos Hans Houweling, of Eka in dienst wilde komen bij Middin en een opleiding wilde volgen. Eka voelde zich zeer vereerd. In Indonesië heeft ze een HBO-diploma behaald maar deze opleiding was niet gericht op de zorg. Eind 2022 is Eka in dienst gekomen via een zij-instroom traject als leerling begeleider en gestart met een niveau 2 BBL opleiding. De bewoners en de collega’s zijn enorm tevreden en blij met Eka.


Eka heeft recent de opleiding uitstekend afgerond. Nu is Eka een vaste medewerker van Middin. In september start ze met de niveau 3 opleiding.

'Ik ben dankbaar dat deze kans mij is aangeboden. Het was een grote uitdaging. Ik ben trots op deze functie.'
Eka, begeleider