Over Middin | Middin - Middin

Over Middin

Bij Middin geloven we in professionals die midden in het leven staan. In mensen die met een open blik naar de wereld kijken, kansen zien en anderen op weg willen helpen. Mensen die ergens voor gaan, vooruit willen. Het is die houding, die mentaliteit die we zoeken en aanmoedigen bij mensen. Want midden in het leven krijg je meer voor elkaar.

Het verhaal van Middin

Vanaf de eerste dag
Ons verhaal begint honderd jaar geleden. Met een klein berichtje in de krant. Over een nieuwe vereniging die actie wil, leven in de brouwerij. Een vereniging die op zoek gaat naar plekken midden in de samenleving. Naar bedrijven waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken. En zo zijn we aan de slag gegaan. Midden in het leven, vanaf de eerste dag.

Over Middin
Bij Middin helpen we zo’n 6.000 mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel midden in het leven te staan. We weten dat dit soms lastig kan zijn. Samen zorgen we dat zij kunnen doen wat goed en belangrijk voor ze is. Want dat maakt het leven leuker. We helpen met wonen, werken, leren, vrije tijd en voor jezelf zorgen. Net als met opgroeien en opvoeden. Ouderen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel kunnen ook op onze hulp rekenen. We helpen met zo’n 3.000 Middin’ers op 180 plekken midden in de steden en dorpen van Zuid-Holland. Want midden in het leven staan doe je samen met mensen om je heen.

Start met nieuwsgierigheid
Nieuwsgierig? Heel mooi. Een open houding is belangrijk voor Middin’ers. Onze rol begint met nieuwsgierigheid naar de mensen die we helpen. Luisteren, kijken en begrijpen. Wie ben je? Wie zijn belangrijk voor je? En wat doe en wil je graag? Deze vragen ga je bij Middin vaak stellen. Nieuwsgierig is een van onze basisprincipes. Benieuwd naar de andere? Die vind je in het Middin Kompas.

Het Middin Kompas

Bij Middin werk je methodisch en volgens het Middin Kompas. In ons kompas komen onze maatschappelijke opdracht midden in het leven, onze drie beloftes aan de mensen die we helpen en onze vier basisprincipes samen. Het Middin Kompas helpt je straks om richting te bepalen in de begeleiding en zorg die we bieden. Bij Middin zal je regelmatig met een collega of je team stilstaan bij wat de onderdelen van het Middin Kompas voor jullie betekenen in het dagelijks werk. Door hier samen over te praten, kom je met elkaar tot nieuwe inzichten en ideeën.